Oceń: (0) (0)

~Ola

, 2009-11-23 09:45:15, 1 odp

Prosze przetłumaczcie mi ten przepis na ciasto z niemieckiego na polski

Käse-Sahne Tortencreme

Dies enthält die Packung :
Cremepulver fUr 700ml FlUssigkeit ( 500g Schlagsahne und 200 ml Wasser )
g Dekorzucker

Und Sie fUgen noch hinzu:
FUr die KAse-Sahne-FUllung:
500g kalte Schlagsahne, 200ml Wassr, 5500 g Speisequark (Magerstufe)

FUr den All-in-Teig
100g Weozenmehl, 25 g Dr Oetker Gustin Feine SpeisestArke, 3 gestrichene TL DR. Oetker
Original Backin, 125 g Zucker , ! PAckchen Dr. Oetker Vanilin-Zucker , 1 Prise Salz, 3 Eier, 125g weiche
Margarine oder Butter

All-in-Teig:
Mehl, Gustin und Backin mischen un in eineRUhrschUssel sieben.
übrige Zutaten fUr den Teig hinzufUgen. Alles mit dem HandrUhrgerAt
(RUhrbesen) auf hOchster Stufe etwa 2 Minuten zu einem glatten Teigverarbeiten . teig in einer Springform ( 26cm, Boden geffetet, mit backpapier belegt) glatt streichen.
Ober-/Unterhitze: etwa 180*C (vorgeheitz)
HeiBluft: etwa 160*C (vorgeheitz)
Gas: Stufe 2-3 (vorgeheitz)
Backzeit etwa 30Minuten
Hinweis Bitte Gebrauchsanleitung fUr Ihren Herd beachten.
Boden aus der form lOsen, auf einen mit Bckpapier belegten Kuchenrost stUrzen, erkalten lassen, Papier abziehen und einmal waagrecht durchschneiden.

ZUBEREITUNG:
1. Unteren boden auf eine Tortenplatte legen, Tortenring oder gesAbuberten. Oberen rand darumstellen.Oberen Boden in 16 StUcke schneiden.

2. Sahne steif schlagen. Cremepulver in eine RUhrschUssel geben, Wasser zufUgen und mit einem Schneebesen in etwa 1/2 Minute gut verrUhren.
Erst Quark Portionsweise unterrUhren, dann Sahne unterheben

3. KAse-Sahne-FUllung auf den unteren Boden glatt streichen ,mit 16 TortenstUcken und 3 Stunden in den KUhlschrank stellen.

4. Tortering oder Springformrand mit Hilfe eines feuchten Messers lOsen. Torte mit Dekorazucker bestAubt servieren.

Odpowiedzi udzielone na to pytanie

5 minut temu


Oceń: (0) (0)

sandra7105 2010-04-13 18:30:37

Twarożek śmietana ciasto

Pakiet ten zawiera:
Krem w proszku do 700 ml płynu (500g bitej śmietany i 200 ml wody)
15 g cukru pudru

I stawów brzmieniu:
Dla sera i śmietany wypełnień:
500 g kremu, 200ml Wassr, 5500 twarożek g (o niskiej zawartości tłuszczu)

Na All-in-ciasto
Weozenmehl 100 g, 25 g Dr Oetker Gustin Sztuk SpeisestArke, 3 malowany TL Dr Oetker
Oryginalna Backin, 125 g cukru,! Dr Oetker's Pack Vanilin cukru, 1 szczypta soli, 3 jajka, 125 g miękkiego
Margaryny lub masła

All-in-ciasto:
Mąki i Gustin Backin un mix w eineRUhrschUssel siedem.
dodać pozostałe składniki ciasta. Wszystko HandrUhrgerAt
(Miotła Ruhr) na najwyższym poziomie około 2 minut ciasto. ciasto w formie sprężyny (26cm, geffetet gleby zużytego papieru do pieczenia) skreśla się gładka.
Górnej i dolnej ciepła: ok. 180 * C (vorgeheitz)
Gorące powietrze: ok. 160 * C (vorgeheitz)
Gazu: poziom 2-3 (vorgeheitz)
Czas pieczenia około 30 minut
Uwaga: Proszę pamiętać, podręcznik użytkownika za piecem.
Gleby z luzem, wchodzą na stojaku z drutu Bckpapier okupowanej niech cool, usuń papier i cięcia raz w poziomie.

PRZYGOTOWANIE:
1-cia piętro niżej położony na płycie ciasto, ciasto lub gesAbuberten ring. Górnej krawędzi cięcia darumstellen.Oberen piętrze w 16 sztuk.

2-ga bitej śmietany, aż sztywne. Śmietanka w proszku RUhrschUssel, zadanie z wody i piany w około 1 / 2 minuty verrUhren dobrze.
Tylko unterrUhren Quark obsługujących sposób, a następnie złożyć w bitą śmietaną

3-cia Serem i śmietaną wypełnień na parterze farby sprawnie, 16 sztuk ciasto i umieścić 3 godziny w lodówce.

4-ty pierścień Cake lub springform obręczy luźne wilgotną nóż. Podawać ciasto posypana Dekorazucker.

Zgłoś nadużycie

Dodaj odpowiedź do pytania

Teraz bez logowania

Zadaj własne pytanie

Teraz bez logowania

Inne pytania z tej kategorii

Potrzebuję opisu...

Autor: katiekasia, Odpowiedzi: 1

odmiana czasownika backen

Autor: ~Kacper22, Odpowiedzi: 3

Proszę o pomoc w...

Autor: alexgaudino4, Odpowiedzi: 2

Jak są następujące...

Autor: Marysia54, Odpowiedzi: 1

Jak jest mo niemiecku...

Autor: magdusiaaa13, Odpowiedzi: 6